skip to Main Content

L’api i la plenitud

Antigament, quan algú passejava amb una cistella de vímet i, dins d’ella, hi sobresortia l’api, s’interpretava que aquella persona pertanyia a una família d’alt estatus social. D’una banda, volia dir que la cistella estava plena i, per tant, significava abundància. De l’altra, l’api representa una vida sense càrregues pesades. La Rosa sempre s’havia fixat en aquest detall, precisament perquè la seva família havia suportat la pesada càrrega del treball dur i la vida intensa.

La fulla de l’api apareix, també, en algunes corones d’escuts heràldics, en els somnis pot representar harmonia i plenitud, i en alguns casos també simbolitza el renaixement de la naturalesa a la primavera. I pensar que unes senzilles branques d’api poden significar tant! També el blat, l’arròs, la fruita…molts aliments tenen a veure amb la prosperitat.

Després de molts anys de sacrificis, la Monica i la Rosa arriben al Racó amb una branca d’api sobresortint de la seva cistella. T’adones, però, que la plenitud no ha arribat ara. Sempre ha estat present en elles gràcies a la família, a la feina ben feta, i també a aquests aliments que estan plens de vida.

Comparteix aquesta pàgina!

Back To Top