skip to Main Content

La Quiche: un tresor que s’amagava a la Lorraine

Nancy és una de les poblacions més importants de la regió francesa de la Lorena. Coneguda, sobretot, per la seva École, la ciutat va ser un centre artístic important a finals del segle XIX i principis del XX.

L’Escola de Nancy era un moviment artístic molt variat de l’Art Nouveau que va reunir artesans, decoradors, pintors, fusters, vidriers, ferrers, industrials i arquitectes, químics o paletes.

Però molt abans, Nancy ja va ser notícia per una altra gran aportació a la cultura. En aquest cas, a la cultura gastronòmica: La Quiche Lorraine.

La recepta va néixer a principis del 1600 amb un farcit format pels ingredients més bàsics: els ous, la crema de llet o la nata fresca. Amb el pas dels anys, cada territori va anar afegint a aquesta barreja altres productes com la ceba, el porro o la cansalada.

La Quiche Lorraine, doncs, és un plat d’origen francès que cada territori ha anat fent seu evolucionant la recepta amb productes propis de la terra.

Al Racó del Navegant ens agrada retre homenatge a les diferents cultures gastronòmiques. Busquem l’essència de les receptes originals sense perdre de vista que la cuina és un art viu en constant creixement.

Tenim un tresor a les mans i volem cuidar-lo perquè vosaltres en gaudiu!

Back To Top