skip to Main Content

Tàrtar de salmó

Fa molts i molts anys, un salmó que corria per un rierol irlandès va menjar-se les nou avellanes que van caure de la Font de la Saviesa. D’aquesta font, rajaven aigües que omplien de vida cinc rius. Després d’empassar-se les avellanes, el salmó va aconseguir tot el coneixement del món. Així doncs, la primera persona que mengés la carn del salmó guanyaria el coneixement total.

El poeta Finn Eces va aconseguir pescar el salmó després d’intentar-ho durant set anys. Fionn, el seu aprenent, li estava preparant el tiberi quan es va cremar el dit amb el greix calent que saltava del salmó. Per calmar el dolor, es va posar el dit a la boca…

I ja us podeu imaginar el final de la història. Va ser el deixeble i no pas l’intrèpid poeta qui va obtenir tot el coneixement del ‘Salmó de la Saviesa’. Fionn es va convertir gràcies a això en el líder dels Fianna, els famosos herois de la mitologia irlandesa.

Avui us presentem aquest tàrtar de salmó amb regust de llegenda.

 

INGREDIENTS PRINCIPALS

Salmó cru

1 Ceba

Tàperes

Pebre verd

Anxoves

Oli

Sal

Fonoll

 

ELABORACIÓ

Descongelem el salmó cru. Mentrestant, fem una picadeta amb la ceba, les tàperes, el pebre verd i les anxoves. Una vegada tenim elaborat l’acompanyament, procedim a barrejar-lo amb el salmó (prèviament també picat). Hi afegim una mica d’oli, sal i pebre. En acabat, muntem l’estructura. Podem donar forma al tàrtar amb algun motlle de cuina.

El fonoll amb una reducció de Mòdena i una petita gerra amb salsa de cogombre són una opció per decorar el plat i vestir-lo amb més detalls.

Back To Top