skip to Main Content

Bunyols de quaresma

“Farem un dolç sobri, lluny de la fastuositat del tortell o l’exuberància de la mona de Pasqua. És el mínim que podem fer per endolcir els dies de la quaresma.” Una cosa molt semblant a aquesta van pensar els nostres avantpassats pastissers a l’hora de crear el protagonista que us presentem avui.

Set setmanes d’abstinència gastronòmica sense menjar res que tingués a veure amb animals de sang calenta ja era prou penitència. És per això que van néixer els Bunyols de Quaresma. El seu aspecte discret quedava bé en una època on no es podien fer excessos. A la vegada, ajudava a donar més presència a la futura mona.

Aspecte modest, però gust inconfusible i d’aquells que et convida a agafar-ne un altre i un altre… sempre s’havien fet de vent, però avui en dia també els trobem de xocolata, de nata o de crema.

Els Bunyols de Quaresma s’han convertit en un clàssic dels nostres temps. La tradició diu que s’han de menjar els dimecres i els divendres. Per tant, és una bona proposta per celebrar un dia com avui. Els del Racó del Navegant fan bona pinta, no us sembla?

Back To Top