skip to Main Content

25 ANYS, MIL HISTÒRIES: ‘Aquell dia de Reis’

Estem de celebració. Un quart de segle… Durant aquest 2019 viurem de manera especial el nostre 25è aniversari. També volem compartir amb vosaltres el relat d’algunes de les moltes històries que ens han acompanyat durant aquest temps. Avui, però, comencem amb un pròleg molt personal.

Aquell dia de Reis… recordo que dinàvem sempre alguna cosa ràpida i senzilla. Normalment arròs a la cubana o macarrons amb llom. La prioritat era tenir temps per jugar durant la tarda. El tortell de massapà, el clàssic, no faltava mai a taula. En realitat era una dia dolç de debò perquè, abans d’obrir els regals, ja ens llevàvem amb la il·lusió de cruspir-nos l’esmorzar tradicional de Reis: xocolata desfeta amb nata, croissants i ensaïmades. És una litúrgia familiar que ha passat de mares a fills. La xocolata desfeta del dia de Reis és intocable.

El dia abans no hi havia cavalcada. Les coses eren diferents. També el ritual per fer arribar la carta als Reis. En aquella època, les botigues de regals tenien un rei de cartró que presidia la seva entrada. Escrivíem les nostres peticions a ses majestats i tiràvem la carta a la bústia que custodiava aquest rei de cartró.

I no diríeu mai què demanava… sí, cuinetes! Les meves primeres cuinetes. Llavors eren de fusta amb materials d’alumini. Res de plàstic. Cuines de bona qualitat per viure un primer contacte fascinant i real davant els fogons. Encara recordo com acompanyava la família a buscar la llet amb la meva petita lletera…

La resta és història. Han passat anys i anys, 25 més des del naixement del nostre estimat Racó del Navegant. Avui, la Rosa és la mestressa de la casa.

 

 

 

 

 

 

 

 

Back To Top